[B]①Retail sales of food and drink in Europe’s largest markets are at a standstill, leaving European grocery retailers hungry for opportunities to grow. ②Most leading retailers have already tried e-commerce, with limit success, and expansion abroad. ③But almost all have ignored the big, profitable opportunity in their own backyard:the wholesale food and drink trade, which appears to be just the kind of market retailers need.
[F]①For example, wholesale food and drink sales come to $268 billion in France, Germany, Italy, Spain and the United Kingdom in 2000-more than 40 percent of retail sales. ②Moreover, average overall margins are higher in wholesale than in retail; wholesale demand from the food service sector is growing quickly as more Europeans eat out more often; and changes in the competitive dynamics of this fragmented industry are at last making it feasible for wholesalers to consolidate.
【分析】[F]選項中首句中的wholesale food and drink和[B]選項中最后一句話的the wholesale food and drink形成原詞復現。
【2012年】
①Television is a one-way tap flowing into our homes. ②The hardest task that television asks of anyone is to turn the power off after he has turned it on. ③ (45)
[G]The networked computer offers the first chance in 50 years to reverse the flow, to encourage thoughtful downloading and, even more importantly, meaningful uploading.
[D]①All in all, this clearly seems to be a market in which big retailers could profitably apply their gigantic scale, existing infrastructure, and proven skills in the management of product ranges, logistics, and marketing intelligence. ②Retailers that master the intricacies of wholesaling in Europe may well expect to rake in substantial profits there by. ③At least, that is how it looks as a whole. ④Closer inspection reveals import differences among the biggest national markets, especially in their customer segments and wholesale structures, as well as the competitive dynamics of individual food and drink categories. ⑤Big retailers must understand these differences before they can identify the segments of European wholesaling in which particular abilities might unseat smaller but entrenched competitors. ⑥New skills and unfamiliar business models are needed too.
[G]However, none of these requirements should deter large retails and even some large good producers and existing wholesalers from trying their hand, for those that master the intricacies of wholesaling in Europe stand to reap considerable gains.
【分析】2010年真題的新題型考查的是排序題。 [G] 選項的句首的these requirements與[D]選項最后一句are needed too 形成照應的關系。
【2012年】
①For all the possibilities of our new culture machines, most people are still stuck in download mode. ②Even after the advent of widespread social media, a pyramid of production remains, with a small number of people uploading material, a slightly larger group commenting on or modifying that content, and a huge percentage remaining content to just consume. ③(44)
[F]One reason for the persistence of this pyramid of production is that for the past half-century, much of the world's media culture has been defined by a single medium - television - and television is defined by downloading.
【分析】 2012年真題的新題型考查的是七選五。[F] 選項首句出現了this pyramid of production. “this”這個明顯的指示代詞,說明前面會出現pyramid of production。44題前文中則出現了a pyramid of production。此時形成一種明顯的照應關系。